Skapat lidande

Jag har tidigare skrivit om både lycka och lidande. Om hur lidandet är en naturlig del av våra liv, precis lika naturligt som glädjen. Men viktigt är att inte skapa oss mer lidande än nödvändigt. Någonting man kan tyckas höra ofta när man mår dåligt över någonting är "försök att inte tänka på det". Det kan låta som ett enkelt och inte så värdefullt råd, men att rådet faktiskt är mycket hjälpsamt är väldigt plausibelt. Självklart finns det problem som vi behöver fundera över för att hitta lösningen. Men när det till exempel hänt någonting tråkigt eller sorgligt i våra liv som vi inte kan ändra på kan det vara ett väldigt bra råd att just försöka att inte tänka på det så mycket. Likväl om vi är arga på någon. Ju mer vi tänker på varför vi är arga, desto större växer hatet. Personen du är arg på kommer inte lida lika mycket som du gör i dina negativa känslor.
-
Det är viktigt att inte reagera överdrivet på saker som sker i våra liv. Självklart måste du ta tag i situationer när det behövs, men många människor har en tendens att ta småsaker på stort allvar, och ibland personligt, när det från början inte ens var menat så. Att försöka behålla sitt lugn och resonera med logik hjälper oss att fatta rätt beslut. Detta kan i stunden vara väldigt svårt för människor som är lite koleriska, men med ansträngning är det möjligt. När man tar ett beslut enbart baserat på tillfälliga känslor man har blir resultatet ofta negativt. Försök hitta ditt lugn och tänk efter lite. Då märker vi hur problemet ofta verkar minska, och lösningen blir enklare synlig.
-
Jag kanske kan uppfattas som lite förnumstig, men man bör inte underskatta råd på grund av att dom är enkla! Ofta kan det bästa svaret vara väldigt enkelt, och just därför glömmer man ofta bort det. Däremot kan ju dessa enkla råd alltid förkovras. Det går aldrig att svara helt på hur man bör agera i varje situation. Vissa situationer visar inte påföljder och konsekvenser förrän efter beslutet är taget. Man kan helt enkelt inte se allt svart och vitt, och ibland får våra beslut negativa konsekvenser även om vi tagit dom med eftertänksamhet och noga analys. Men jag tror ändå att ovanstående råd kommer ge dig bästa möjliga förutsättningar för goda resultat i de flesta tillfällen och höjer våra förutsättningar för att slippa onödigt lidande!
-
Insperation - The art of happiness - Dalai Lama

Kommentarer
Postat av: Winky

Skönt att du är ute och letar du duktige!... bloggbesokare.se"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0